Ортодонт Ортодонт

Статии

Как да се сдобиете с перфектна усмивка? от Ортодонт Пловдив.

Усмивката е визитната картичка на човек! Често тя определя как ще се развият нашите отношения с хората, които срещаме в различни житейски ситуации. Собствениците на красива, здрава и сияйна усмивка са много по-харесвани не само от приятели, но и от бизнес партньори и работодатели.

Какво прави една усмивка перфектна? Здравите, бели и прави зъби ни карат да се усмихваме по-често. Правилната захапка не само прави човек по-привлекателен - зъбите, които са разположени равномерно в зъбната дъга, се почистват по-лесно, което гарантира здравето им. Също така, правилната структура на захапката осигурява по-задълбочено дъвчене на храната и това помага на храносмилателната система да работи добре.

 

Как да имате красива усмивка?

Има няколко начина за подравняване на положението на зъбите:

·         Чрез поставяне на брекети. Целта е да се подравнят зъбите, като движението им става бавно чрез постоянно напрежение.

·         Хирургически. Използва се в случаи на сериозни дефекти на зъбната дъга: например, когато е необходимо да се премахнат зъби и да се поставят нови.

·         Смесена техника, когато първо се извършва операция, а след това е необходимо поставянето на ортодонтска конструкция.

Изборът на метода зависи от текущото състояние на зъбите, степента на дефект на захапката, анатомичните особености на лицевата структура, възрастта на пациента и собствените му предпочитания. В крайна сметка, всеки човек има своя собствена визия и очаквания за резултата от ортодонтското лечение. Новата усмивка трябва да изглежда хармонично, но на първо място, Вие сами трябва да я харесате!

На помощ идва стоматолог-ортодонт

Защо е толкова важно да се свържете с квалифициран ортодонт с богат опит?

На пръв поглед, проблемите със захапката могат да бъдат сходни при двама души, но причините за тях може да са съвсем различни. Всеки човек има свои анатомични особености: размер и форма на челюстите, зъбите, състоянието на костната тъкан, параметрите на лицето, формата на устните. За да бъде ортодонтската терапия възможно най-ефективна, е необходимо да се изхожда от причината, която е образувала неправилната захапка и кривите зъби. Това може да бъде:

·         неправилно положение на челюстите една спрямо друга или основата на черепа;

·         непропорционален размер на челюстите;

·         дисбаланс между размера на челюстите и зъбите;

·         аномалии в разположението на зъбите (накланяне, изпъкване, миграция, задържане).

За да идентифицира първоначалната причина и да предпише оптималния режим на лечение, лекарят трябва да разполага с всички диагностични данни. Индивидуалният терапевтичен план е гаранция, че бъдещата Ви безупречна усмивка ще остане с Вас завинаги.

 

 

Още ...
Виж всички статии